Wedstrijdverslag MKB JO15-1 – SJO/VITA JO15-1 3-0

  • 4-3-2017

MKB JO15-1 – SJO/VITA JO15-1 3-0 (1-0) (zaterdag 1 april 2017)

 

Ook op 1 april maken we geen grappen als het om competitievoetbal gaat. Een deel van het team van de tegenstander komen we jaarlijks tegen, inclusief hun trainer/coach/grensrechter/rij-en-was-ouder (allemaal dezelfde persoon). Megen/Haren heeft een gelijksoortig selectiebeleid als wij en dus staan alle voetballers van de vereniging van deze leeftijd op het veld!

 

Maren ging direct uit de startblokken furieus richting de goal van de laag geplaatste tegenstander. Het afwerken ging nog niet lekker maar de toon was wel duidelijk gezet. Megen wilde wel maar was in de eerste tien minuten alleen maar aan het tegenhouden, met vijf man op het middenveld en twee spelers die richting middenlijn stonden. We vonden het gaatje in de verdediging echter nog niet.

Dit veranderde echter toen Jasper als voorstopper over zijn man heen kwam, de bal oppikte en met een rush via de linker-zijlijn de achterlijn opzocht, zich langs vier spelers wurmde en de bal heel mooi terug legde op Levi die als een spits zich iets had laten terugzakken en vanaf de 11 meter stip de bal controleerde, om daarna met een bekeken schuiver in de linker-onderhoek het net te vinden (16e minuut). De opluchting was er met de voorsprong, maar het spel was nog niet bewust rustig.

 

Veel slordigheidsfoutjes, onnodige hoogstandjes (die misliepen) en te korte passes zorgden voor veel onrust. Gelukkig deelde de tegenstander ook in deze malaise zodat het spel op en neer golfde tussen de middellijn en hun 16 meter gebied. In een van de spaarzame acties dat Megen/Haren echter in ons strafschopgebied kon komen, schoten ze echter nog op de paal en maakte Niels een geweldige redding bij een schot van 5 meter afstand. Daartegen hadden we weinig uitgespeelde kansen maar wel zeer veel druk op hun verdediging.

 

In de tweede helft tapten we echter uit een ander vaatje. We speelden een iets hoger tempo en bij balverlies werd er nog sneller gestoord. De werklust spatte weer van het team af en daar was Megen niet op voorbereid. Na ruim vijf minuten in de tweede helft, dolde rechtsbuiten Jurre zijn man en ging het strafschopgebied binnen. En waar iedereen een voorzet verwachtte, lobte Jurre de bal over de keeper via de verre paal de goal in. En vanaf dat moment was de wedstrijd gespeeld. Er volgde nog een afgekeurd doelpunt nadat Aron via de linkerkant prima was doorgezet op de achterlijn waarbij ruim na het inschieten van Laurens de grensrechter alsnog constateerde dat de bal over de achterlijn was geweest.

Maar even later kon alsnog de 3-0 worden opgetekend na een fantastische dribbel van Erwin over rechts waarbij in een scrimmage 6 keer op goal geschoten werd en als laatste Erwin de bal binnen tikte. Langs de lijn (maar niet bij de grensrechter van Megen) werd er toch wel gedacht aan minimaal 2 buitenspelsituaties. Soms moet je de grensrechter van Megen gewoon geloven! In de resterende minuten werd de wedstrijd mooi uitgespeeld waarbij Megen nog een keer richting ons strafschopgebied mocht opstomen maar voordat dat bereikt werd, werd het gevaar door Joris-Jasper-Erwin volledig onschadelijk gemaakt. De prima leidende Tonny floot vervolgens voor het einde van de terecht gewonnen wedstrijd.

 

Met deze overwinning spelen we nog steeds mee in de top van ons klassement en volgende week gaan we bij de gedeelde koploper Nooit Gedacht op bezoek om de gedachte van een top 3 klassering levend te houden.

 

De aftrap is om 12:45 uur in Geffen. Komt dat zien!