Penaltybokaal 2016-2017

  • 6-11-2017

Penaltybokaal 2016-2017

 

Zaterdag 27 mei was het prachtig weer en die dag stond bij Maaskantse Boys in het teken van de afsluiting van het seizoen. Elk jaar weer weet de jeugdcommissie van deze dag een happening te maken en ook nu werden zij ondersteund door de vele vrijwilligers die mee hielpen om deze dag te laten slagen.

In navolging op afgelopen jaar was er ook deze keer weer plaats ingeruimd voor de grote finale van de penaltybokaal.

 

Gedurende de laatste trainingen zijn er per elftal twee spelers uitgekomen die tijdens de ouder-kind avond de halve finale hebben gespeeld om op deze dag hun elftal te mogen vertegenwoordigen in de finale.

Voordat de finale van start ging hebben alle aanwezige mini-pupillen een penalty mogen nemen. Toen zij onder een daverend applaus van het voltallig aanwezige publiek de penalty-arena verlieten was het de beurt aan de finalisten.

 

Luuk van Lent, Kas van Ommeren, Stijn Ketelaars, Linde Brekelmans, Teun Ploegmakers en Kris van Sonsbeek gingen met elkaar de strijd aan tegen onze keeper van het eerste elftal, Tom Wertenbroek.

Onder het zinderende begeleidende commentaar van onze eigen "Zwarte Jan van Gelder" werd het een zeer spannende finale. Alle spelers moesten elk om en om 5 penalty's nemen.

 

Er werden penalty’s binnen geschoten waar menig profspeler jaloers op zou zijn en waar ook Jasper Cilissen of Jeroen Zoet het nakijken hadden gehad. Ze vlogen boven in de hoeken en in het zijnetje, nagenoeg onhoudbaar voor Tom.

 

Tot aan de vierde serie ging het tussen een aantal spelers redelijk gelijk op, bij de vijfde penalty kwamen de zenuwen in het spel en had Tom natuurlijk steeds meer kijk op de ballen. De laatste twee penalty's moesten de beslissing brengen, het ging tussen Luuk van Lent en Stijn Ketelaars waarbij Stijn uiteindelijk aan het langste eind trok.

 

Hij mag zich de winnaar noemen van de Penaltybokaal 2016-2017 en kreeg uit handen van de jeugdvoorzitster Mariska een mooie wisseltrofee en een eigen aandenken voor zijn prestatie.

 

Stijn, gefeliciteerd en je mag er trots op zijn.